Köttfärsbiffar går att variera hur mycket som helst. Idag blev det baconbiffar med salladslök i. Till serverade jag Broccoli på Fernandos vis. Recepten kommer från ICA:s Buffé nummer 10 2012, men är något omgjorda.
Baconbiffar med fetaoströra
4 personer
1/2 paket bacon (70 g)
1/2 knippe salladslök (à 120 g)
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk smör
Fetaoströra
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 paket fetaost (à 140 g)
Broccoli på Fernandos vis
500 g broccolibuketter (ICA:s Selection har bra portionspåsar om man bara vill göra lite)
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt (t.ex. spansk peppar)
Strimla baconet och fräs det i en torr stekpanna. Låt svalna. Blanda köttfärsen med salladslök, bacon, salt och peppar. Forma färsen till stora portionsbiffar eller 2 små biffar per portion. Stek biffarna i hälften av smöret, stora ca 3 minuter, små ca 2 minuter på varje sida. Efterstek under lock ca 3 minuter. Ta upp och varmhåll.
Skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Ångkoka broccolin i micron ca 3 minuter. Häll av vattnet. Fräs broccoli, vitlök och chili i olivolja i en stor stekpanna. Krydda med salt.
Blanda yoghurt, pressad vitlök, mosad fetaost salt och peppar. Servera biffarna med broccolin och fetaoströran.