Tikka Masala med köttbullar

Vilken kanonmiddag vi åt ikväll. Det var ett nytt recept från ICA. Jag gillar Tikka Masala och det är en krydda som inte heller är så stark för barnen. Tim lekte Halv åtta hos mig och gav mig 8 poäng av 10 möjliga. Han blev verkligen positivt överraskad från att ha sett lite skeptisk ut från början.

Tikka-masala

Tikka Masala med köttbullar

4 portioner
4 portioner ris (basmati eller långkornigt för lägre GI)
1 rödlök
735 g färska eller frysta ostekta köttbullar
1 msk olja
Salt och peppar
490 g Tikka Masala Cooking Sauce

Tillbehör
Strimlad isbergssallad
Turkisk yoghurt

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka rödlöken. Stek lök och köttbullar i oljan i en stekpanna tills de fått fin färg. Häll på såsen och låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera köttbullarna med ris, isbergssallad och turkisk yoghurt.

Lämna en kommentar