Färsbiff i panna

Till middag idag blev det en favorit i repris. Färsbiff i panna. Köttfärs är både gott och barnvänligt. Till biffen serverade jag potatis- och palsternacksmos.

Färsbiff i panna

4 portioner
400 g köttfärs
1 liten gul lök, finhackad
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
2½ dl Kelda mellangrädde
1 msk soja

GÖR SÅ HÄR: Blanda färsen med lök, örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk. Bryn matfettet i en stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan. Dela färsen i 4 delar. Stek 4 min och vänd dem. Stek ytterligare 4 min. Ta upp biffarna, häll i grädden och sojan i stekpannan och rör om. Lägg i biffarna och låt dem puttra i såsen 3-4 min. Servera med valfria tillbehör.

Receptet har jag hittat på Annsans blogg.

Potatis- och palsternacksmos

4 portioner
500 g potatis
500 g palsternacka
25 g smör
Ca 1 dl mjölk
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR: Skala potatis och palsternacka. Skär i grova bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokspadet och tillsätt smör och mjölk. Vispa moset till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Lämna en kommentar