Sommarpaj

Det här är en kall och fantastisk god paj som kommer från min lilla gula favoritreceptbok. Vi kallar den sommarpaj. Ni måste absolut testa. Stefan är hel såld på den här. Receptet kommer som så många andra av min mamma! Pajen räcker till 4-5 personer.

Sommarpaj - Gradinskan.se

Sommarpaj

Pajdeg
3 msk Kesella 1 %
75 g margarin
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl

Skinkröra
4 dl turkisk yoghurt (ta först resten av Kesellan)
2 tsk italiensk salladskrydda
1 tärnad urgröpt gurka
3 hg skinka eller kassler

Blanda ingredienserna till degen i en matberedare. Låt gärna degen vila en stund i kylskåp innan du trycker ut den i en pajform. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 200 grader ca 10 minuter. Låt kallna.

Blanda ihop ingredienserna till skinkröran. Lägg skinkröran på pajdegen strax före servering.

Lämna en kommentar