Våra nya bebisar Sotis och Skrutt

Redan förra året pratade jag och mamma om att hyra kaniner till barnen. Har läst att det är nyttigt för barn att ta hand om djur, att de tränar på att ta ansvar bland annat. Men det blev inget av. I år fick jag tips av en tidigare jobbarkompis att det fanns söta lejonhuvade kaniner på Alnön.

Eftersom Stella älskar djur och snart fyller år tänkte vi att det blev en bra tidig present. Tim fyller inte år snart men vi hade inte mage att bara låta Stella få en, så han fick åka med på en räkmacka. Vi lurade barnen att vi skulle på Dormy i Birsta och testa en driver (det var visserligen sanning), men efteråt satte vi oss i bilen och åkte till Alnön. Vi sade att vi skulle hälsa på en jobbarkompis till mig. När vi kom fram och sade att de fick välja ut varsin liten kaninunge, blev ögonen stora som tefat. Tim valde en grå och Stella en vit. Det roliga var att Stellas inte var lejonhuvad, så när hon upptäckte det ångrade hon sig. Som tur var fick vi åka tillbaka och byta, så nu har hon en brungrå.

Stellas heter skrutt och Tims heter Sotis. De har valt namnen själva. Stefan har byggt en stor bur som de delar på. De är så söta och gosiga. Vi har byggt en liten hage där barnen kan träna på att ta upp dem i famnen. Perfekt, så att de inte rymmer.

Lämna en kommentar