Klassisk tunnbrödkorg

Den här förrätten är jag uppvuxen med. En klassiker som jag nog aldrig kommer att ledsna på.

Tunnbrodkorg (1 av 1)

Tunnbrödkorgar

4 personer
4 ark Gene tunnbröd
1 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
400-500 g hackade räkor (spar några till garnering)
Ärtor
Salt
Svartpeppar
Dill
150 g stenbitsrom
Ev. citron

Koka upp vatten i en mellanstor kastrull. Lägg en handduk över kastrullen och ånga bröden, ett i taget, tills de är mjuka. Forma bröden till korgar med hjälp av ett glas. Sätt ett gummiband över, låt kallna och torka.

Vispa grädden ganska hårt. Blanda med gräddfil, majonnäs, räkhack och ärtor. Smaka av med salt, peppar och dill. Fördela röran i korgarna och garnera med stenbitsrom, mer dill och eventuellt en citronskiva. Servera på salladsbotten.

Lämna en kommentar