Goda starters

Istället för förrätt brukar jag ibland göra några goda starters eller snittar. Tycker det funkar minst lika bra. Tricket är att äta lagom många. Sist åt jag alldeles för många och då fanns det inte så mycket plats över för varmrätt. Överst ser ni tortillarullar med chevré, parma och pesto, i mitten chips med olivröra och längst ner fetaost med vindruvor.

Fyllda tortillarullar

Ca 18 snittar
3 små tortillabröd
150 g chevré
0,75 dl turkisk yoghurt
Salt
6 skivor parmaskinka
1/2 burk röd pesto
1/2 kruka färsk basilika

Gör så här: Mosa samman osten och yoghurten till en jämn smet. Smaka av med lite salt. Bred ett jämnt lager ostblandning på varje brödskiva, lägg på två skivor skinka, bred på den röda peston, lägg ut några basilikablad och rulla ihop. Skär sedan varje rulle i cirka sex bitar. Rullarna går bra att förbereda och skära upp strax före servering. Lägg upp på ett fint fat och garnera med exempelvis basilikablad.

Chips med olivröra

4 personer
1 påse lättsaltade chips eller lantchips
1 burk (ca 400 g) gröna urkärnade oliver
Några droppar olivolja
1 röd chili
Svartpeppar

Gör så här: Häll av vätskan från oliverna och mosa dem med en stavmixer. Tillsätt olivoljan och blanda tills röran är mjuk och slät. Krydda med lite svartpeppar. Snitta chilin på längden, ta bort kärnorna och skär chilin i tunna skivor. Klicka röran på chipsen och toppa med en chiliskiva på varje. Chipsen kan också dippas i olivröran.

Lämna en kommentar