SalamipizzaEn klassisk fredagmiddag hemma hos oss är vanligtvis tacos, men idag varierade vi oss lite och lagade hemmagjord pizza. Det här receptet har vi fastnat för där tomatsåsen är gjord på Kesella 10 % och tacosås. Kan varmt rekommenderas.

För att få en riktigt tjock deg tog vi två paket pizzamix till en plåt. Jag älskar kronärtskockor, så min fyrkant innehöll även några såna. Receptet på pizzasalladen kommer från mamma.

1 pkt pizzamix för 4 port
250 g Kesella kvarg
1 dl tacosås, gärna stark
1 st rödlök
150 g salami eller annan korv
3 dl riven ost, pizzasmak
1 tsk oregano

Sätt ugnen på 250°. Gör pizzadegen enligt anvisningarna på förpackningen. Kavla ut till två stora pizzor (vid dubbel sats 4 stora pizzor) och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Blanda kvarg och tacosås. Skala och skiva löken tunt. Strimla korven. Bred kvargröran jämnt över degen. Strö över ost, lök, korv och oregano. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min. Skär i bitar och servera med sallad till.

Receptet kommer från Arla.

Lämna en kommentar