Blomkålssoppa med kräftstjärtar


En fantastisk god blomkålssoppa som mättar en tom mage. Den var dessutom ganska lätt att tillaga. Kräftstjärtarna gjorde verkligen det där lilla extra. Om man vill kan man ha bröd till, men eftersom vi försöker vara lite GI-duktiga uteslöt vi det.

4 portioner
3 potatisar (3 st motsvarar ca 300 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g blomkålsbuketter
1 msk olivolja
1 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar eller fond (3 tärningar motsvarar 4½ msk fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g varav 170 g kräftstjärtar)
3 msk hackad dill

Gör så här: Skala potatis, lök och vitlök, skär i bitar. Fräs potatis, lök, vitlök och blomkål i oljan. Tillsätt vattnet, buljongtärningar eller fond och koka sakta ca 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare ca 5 minuter. Mixa soppan och koka upp den. Smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner dillen strax innan serveringen.

Servera soppan med kräftstjärtar och bröd. Receptet kommer från ICA.

Lämna en kommentar