Här kommer recept på en jättegod mexikansk gryta. En favorit hos barnen som älskar bönor av alla de slag. Servera med turkisk yoghurt, vitlöksbröd och en god guacamole.
Mexikansk gryta
4 portioner
400 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 burk kidneybönor
1 burk krossade tomater, 400 g
Tomatpuré eller chilisås för mer färg
1 tsk salt
2 tsk chilipulver eller 2 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
2 dl turkisk yoghurt
Guacamole
2 avocado
1-2 msk turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs köttfärsen i smöret tillsammans med lök och vitlök i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Häll av spadet på bönorna. Rör ner bönor och tomatkross i grytan. Krydda med salt, chilipulver och spiskummin. Tillsätt tomatpuré eller chilisås till grytan får färg och låt koka på låg värme i 10 minuter. Servera grytan med turkisk yoghurt och guacamole.
Guacamolen här i Guatemala är osannolikt god..
/Mattias
Kan du inte smuggla med lite hem 🙂