Egenodlat

IMG_0886

Tömde trädgårdslandet ute vid stugan idag. Det blev litegrann. Rödbetor är goda att bara äta kokta som de är, men har försökt leta runt för att hitta några alternativa recept på rödbetor. Carpaccio på rödbeta med chevré är ett jag tänker testa.

Carpaccio på rödbeta med chevré

4 portioner
500 g rödbetor (eller gulbetor)
1/2 dl solrosfrön
1 påse späda salladsblad (à 65 g)
150 g getost av chèvretyp
Olivolja
Balsamicosirap eller honung
Svartpeppar

Flingsalt

Gör så här: Koka rödbetor mjuka. Häll av och gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Rosta solrosfrön i en torr och het stekpanna. Skär rödbetorna i tunna skivor. Fördela rödbetorna och späda salladsblad på tallrikar (1 per port). Bryt getost i bitar. Strö över ost och rostade solrosfrön. Ringla över lite olivolja och balsamicosirap eller honung på varje tallrik. Mal över svartpeppar och strö över flingsalt.

Receptet kommer från Buffé nr 9 2011.

Lämna en kommentar