Sommar i P1

Missade alla sommarpratare medvetet i sommar. Planen var att ladda ner och lyssna på poddversionerna när jag började busspendlandet igen efter semestern. En av favoriterna hittills är Monika Nyström. Hon miste sin man i cancer och berättar en gripande historia om deras liv tillsammans som tog slut alldeles för tidigt. Hon får en att fundera på vad som är viktigt här i livet. Njut av varje ögonblick tillsammans. Framförallt kanske de skratt och dråpligheter som händer i vardagen.

Pia Sundhage är en annan favorit. Hon pratar om sina spelar- och tränarframgångar och hur hon nått dit. En sann sak som hon tar upp är att det tar sju positiva saker för att väga upp en negativ. Pia menar på att livet är en enda träning – ibland är det lätt och ibland är det tufft. Bara man bestämmer sig för vad man vill och vilken människa man vill vara, så är det lättare att tackla motgångarna och njuta av medgångarna i livet. Med båda fötterna på jorden, ett garv och en och annan klackspark gäller det att inte ta sig själv på allt för stort allvar.

I topp tre kommer även Petra Marklund. Med hennes coolhet och underbara röst går det inte annat än att älska henne. Har man följt ”Så mycket bättre” är det kul att höra hur nervös hon faktiskt var innan. Hennes framgångssaga är också något som fascinerar.

Lämna en kommentar