Härliga sommarÄlskar att plocka kantareller. Framförallt gula. Pappa tog med mig på en tur i skogen idag. Stället avslöjar jag inte 🙂 Vi fick ihop nästan halva korgen. Av den gjorde mamma en god förrätt med bacon. Sedan grillade vi entrecote, med potatissallad och tzatziki som tillbehör. Till efterrätt gjorde jag änglapaj som vi åt på bryggan. Barnen passade på att ta ett kvällsdopp och meta lite. Stella och pappa tog en tur med gummibåten.

Vårfräsch potatissallad

4 personer

1 kg färskpotatis
2 nävar ruccolasallad
1 röd lök
1 pkt fetaost
2 avocado
1/3 burk strimlade soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
0,5 dl balsamvinäger
2 dl olivolja
2 msk citronsaft
Salt och peppar

Gör så här: Skölj och koka färskpotatisen i saltat vatten. Skiva eller dela potatisen. Den kan med fördel användas lite ljummen. Skala och strimla rödlöken. Halvera, gröp ur och skär avocadon i skivor och fetaosten i tärningar. Blanda alltsammans i en stor skål. Rör ihop citronsaft, olja och vinäger med salt, peppar och pressad vitlök. Häll blandningen över salladen. Dekorera med några färska persiljekvistar.

Lämna en kommentar