Sommarmiddag

Förrätt – brietårta i ugn

Ludvig, Tim, Linus och Stella

Varmrätt – grillad fläskfilé, grönsallad och Agnes gratäng

Efterrätt – änglapaj

Igår hade vi besök av familjen Åsberg. Barnen badade trots att det var ganska blåsigt. På uteplatsen var det lä och desto skönare. Där satt vi vuxna och åt och drack gott. Till förrätt åt vi kex och varm brietårta och till varmrätt grillad fläskfilé och Agnes gratäng. Till efterrätt hade Linda gjort en fantastiskt god änglapaj.

Brietårta i ugn

200 grader

Tomater
Röd lök
Färsk basilika
3 msk olivolja
1 msk vinäger
Salt
Svartpeppar
1 brietårta

Gör så här: Gör en tomatsallad med fint skivade tomater, röd lök, färsk basilika, olja, vinäger, salt och peppar. Lägg brietårtan i en snäv form med salladen som ett täcke över. Grädda i ugnen cirka 15 minuter på 200 grader. Garnera med färska basilikablad.

Lämna en kommentar