Nya tag


Usch, nu har det varit en period med mycket godis och småätande. Under de närmsta sex veckorna är det nu hårdkörning som gäller. Den här goda salladen hittade jag i en Expressenbilaga.

Quinotto
4 portioner 
3 msk olivolja 
1 liten rödlök 
1 vitlöksklyfta 
150 g kokta kikärtor (1 burk) 
2 1/2 dl quinoa 
1 dl färskriven parmesanost 
Salt och malen svartpeppar 
1 burk kräftstjärtar i lake 
Isbergssallad

Skala och hacka rödlöken fint. Skala och hacka vitlöken grovt. Värm 3 msk olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken i oljan. Lägg i färdigkokt quinoa och fräs under omrörning. Rör ner kikärtorna. Tillsätt parmesanosten och krydda med salt och svartpeppar. Rör ner kräftstjärtarna och isbergssalladen. Hetta upp och servera genast.

Lämna en kommentar