Usch, nu har det varit en period med mycket godis och småätande. Under de närmsta sex veckorna är det nu hårdkörning som gäller. Den här goda salladen hittade jag i en Expressenbilaga.
Quinotto
4 portioner
3 msk olivolja
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
150 g kokta kikärtor (1 burk)
2 1/2 dl quinoa
1 dl färskriven parmesanost
Salt och malen svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lake
Isbergssallad
Skala och hacka rödlöken fint. Skala och hacka vitlöken grovt. Värm 3 msk olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken i oljan. Lägg i färdigkokt quinoa och fräs under omrörning. Rör ner kikärtorna. Tillsätt parmesanosten och krydda med salt och svartpeppar. Rör ner kräftstjärtarna och isbergssalladen. Hetta upp och servera genast.