Bra alternativ

I väntan på middagen eller på kvällen kan jag ibland vara sugen på något litet. Brukar för det mesta ha mörk 70-procentig choklad hemma. Som variation gjorde jag nyttogodis av smält mörk choklad, nötter och tranbär. Ett annat bra tips är att panera exempelvis fisk eller kyckling med sesamfrön istället för ströbröd. Gott och nyttigare!

Chokladbräck

Ca 25 st
200 g vit, ljus eller mörk blockchoklad
1 dl hackad sötmandel, russin eller müsli

Bryt chokladen i bitar, lägg dem i en djup tallrik och ställ den över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen smält. Eller smält i mikron på högsta effekt 1-2 minuter. Blanda ner mandel, russin eller müsli i chokladen. Bred ut den till 2 längder för 25 bitar (ca 30 x 5 cm). Låt chokladen stelna och skär den sedan i ca 3 cm breda bitar. Förvara i tät burk med papper mellan lagren.

Receptet hittade jag i Coops Buffé.

Lämna en kommentar