Färsbiff i panna – En riktig fullträff

Åh, vad det är kul att laga mat när man hittar sådana här recept. Igår testade vi ”Färsbiff i panna” från Annsans blogg. Det såg både gott ut och var snabblagat. Receptet blev verkligen en hit. Ett tips är att göra dubbel sats och steka i två stekpannor samtidigt, så räcker det till matlåda. I receptet rekommenderades potatismos till, men vi gjorde en kikärtsröra istället. Lite trevligare blir det också med någon form av grönsaker till.

Färsbiff i panna

4 portioner
400 g köttfärs
1 liten gul lök, finhackad
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
2½ dl Kelda mellangrädde
1 msk soja

Blanda färsen med lök, örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk. Bryn matfettet i en stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan. Dela färsen i 4 delar. Stek 4 minuter och vänd dem. Stek ytterligare 4 minuter. Ta upp biffarna, häll i grädden och sojan i stekpannan och rör om. Lägg i biffarna och låt dem puttra i såsen 3-4 minuter.

Kikärtor med gräddfilsmarinad och morötter

3 dl kokta kikärtor eller 1 burk konserverade
2 rivna morötter
1/2 dl gräddfil (jag använde turkisk yoghurt)
1 msk majonnäs
2 msk hackad bladpersilja
Salt och svartpeppar
1 näve alfalfagroddar

Häll av lagen från kikärtorna. Skölj noga och lägg dem i en skål. Skala och riv morötterna grovt och lägg i skålen med kikärtor. Blanda gräddfil, majonnäs, persilja, salt och svartpeppar i en skål och häll marinaden över kikärtorna. Blanda ordentligt. Toppa med alfalfagroddar.

2 tankar på “Färsbiff i panna – En riktig fullträff”

 1. Ser verkligen mumsigt ut.Det måste jag prova.Undrar bara vad käre maken säger om de där ”förbaskade”
  konstiga ärtorna som ska vara med överallt.
  Du får höra se´n.
  Kram
  Maggan

  Svara

Lämna en kommentar