Åh, vad det är kul att laga mat när man hittar sådana här recept. Igår testade vi ”Färsbiff i panna” från Annsans blogg. Det såg både gott ut och var snabblagat. Receptet blev verkligen en hit. Ett tips är att göra dubbel sats och steka i två stekpannor samtidigt, så räcker det till matlåda. I receptet rekommenderades potatismos till, men vi gjorde en kikärtsröra istället. Lite trevligare blir det också med någon form av grönsaker till.
Färsbiff i panna
4 portioner
400 g köttfärs
1 liten gul lök, finhackad
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
2½ dl Kelda mellangrädde
1 msk soja
Blanda färsen med lök, örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk. Bryn matfettet i en stekpanna och platta ut färsen direkt i den till en stor biff som täcker hela pannan. Dela färsen i 4 delar. Stek 4 minuter och vänd dem. Stek ytterligare 4 minuter. Ta upp biffarna, häll i grädden och sojan i stekpannan och rör om. Lägg i biffarna och låt dem puttra i såsen 3-4 minuter.
Kikärtor med gräddfilsmarinad och morötter
3 dl kokta kikärtor eller 1 burk konserverade
2 rivna morötter
1/2 dl gräddfil (jag använde turkisk yoghurt)
1 msk majonnäs
2 msk hackad bladpersilja
Salt och svartpeppar
1 näve alfalfagroddar
Häll av lagen från kikärtorna. Skölj noga och lägg dem i en skål. Skala och riv morötterna grovt och lägg i skålen med kikärtor. Blanda gräddfil, majonnäs, persilja, salt och svartpeppar i en skål och häll marinaden över kikärtorna. Blanda ordentligt. Toppa med alfalfagroddar.
Ser verkligen mumsigt ut.Det måste jag prova.Undrar bara vad käre maken säger om de där ”förbaskade”
konstiga ärtorna som ska vara med överallt.
Du får höra se´n.
Kram
Maggan
Jag tror faktiskt att G skulle gilla färsbiffen. Du får väl servera gammal hederlig potatis till honom istället:)