Kul med trolldegIdag var det inget vidare väder. Det blåste och var riktigt obehagligt. När vi inte var sugna på att vara ute och leka sysselsatte vi oss inne istället. Vi gjorde trolldeg och bakade. Stella gjorde rosa deg och Tim blå. Det var verkligen en hit. Inte särskilt svårt heller. Här kommer receptet.

Trolldeg
150 g vetemjöl
3 dl hett vatten med några droppar hushållsfärg
75 g salt
1 msk matolja
2 tsk vinsten eller citronsyra

Häll alla ingredienser i en kastrull. Sätt kastrullen på plattan på medelvärme och rör hela tiden tills det blir en deg. Ta degen ur kastrullen, låt den svalna lite och knåda den sedan smidig. Tillsätt vatten och om degen är för hård eller mjöl om den är för lös. När degen är sval kan den förvaras i en lufttät burk på ett svalt, torrt ställe.

Lämna en kommentar