Nedräkning

Har börjat förbereda inför fjällenresan. Nu är det riktigt nära. Packlistan börjar fyllas på. Det känns som att vi alla är i behov av en veckas avkoppling och att dessutom få kvalitetstid tillsammans!!! Vi åker med mamma, pappa, brorsan och Camilla. Jag och Stefan brukar stå för middag en dag och då tänkte vi bjuda på Kassler Creole. Dessutom brukar jag baka något gott till kaffet och något matbröd. Den här sportlimpan testade jag i morse.

Sportlimpa med gojibär och nötter
1 limpa

4 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
2 strukna tsk bikarbonat
1 dl torkad frukt, t.ex. fikon/aprikos
1 dl gojibär
1 dl solroskärnor
1 dl hackade nötter, t.ex. valnötter
5 dl filmjölk
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
o,5 dl solroskärnor samt lite olja till formen

Smörj och bröa en en 1,5-liters limpform med olja. Mät upp de båda mjölsorterna och havregryn i en bunke och blanda i salt, brödkryddor och bikarbonat. Rör ner hackad torkad frukt, gojibär, solroskärnor och nötter. Tillsätt fil, olja och honung och rör ihop till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen. Toppa limpan med solroskärnor. Grädda i 175 grader i ca 75 minuter eller till en innertemperatur på 96 grader. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk.

OBS! Jag gjorde dubbel sats och med termometer tog det ca 2 timmar att grädda till 96 grader.

1 tanke på “Nedräkning”

Lämna en kommentar