Fredagsmys med SigBjörns tacotårta

Ikväll har jag och barnen fredagsmyst själva. Stefan är på hockeymatch med pojklaget som han tränar. Till middag åt vi en supergod tacotårta, ett recept som jag fick av Ulla som pendlar med samma buss till Sundsvall som mig. Här kommer receptet. Jag kan verkligen rekommendera den.

SigBjörns tacotårta

4-6 personer
6 hg köttfärs
2 påsar tacomixkryddor
6 stora tortillas
2 hg färskost (Philadelphia)
3 dl creme fraiche
1 burk medium eller hot tacosås
1 st gul lök, hackad
1 st röd paprika, hackad
Riven ost, t.ex. lagrad prästost

Blanda Philadelphiaost, creme fraiche, tacosås, hackad paprika och hackad lök till en smet. Bryn köttfärs och tillsätt tacomixkryddor. Smörj en form. Lägg i en tortilla och bred på smet, strö över köttfärs. Upprepa det på den andra, tredje, fjärde och femte tortillan. På den sjätte tortillan bred ut smet och riven ost så att det täcker hela. Grädda tacotårtan i 200 grader i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med sallad.

Lämna en kommentar