Baka baka liten Silviakaka

Silvia-21av1_zpse37dd517 Silvia-11av1_zpsfdbc350e

Finns det något godare än hembakat fikabröd? Den här Silviakakan är ljuvlig och enkel att förbereda. Den går även att göra i en stor långpanna (30×40 cm). Då gör du bara dubbel sats.

Om den blir bullig på mitten är det bara att du skär av toppen och jämnar till den innan du breder på glasyren.

Silviakaka

2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
riven kokos

Vispa ägg och socker pösigt. Häll i vattnet och vispa till snabbt. Häll i mjölet och bakpulvret och rör om. Häll smeten i en smord och bröad kakform. Sätt in i ugnen på 175 grader, ca 30 minuter.

Under tiden rör du i hop glasyren i en liten kastrull på låg värme. När kakan är färdig häller du den över kakan och strör över kokosflingor.

2 tankar på “Baka baka liten Silviakaka”

  1. Bakat kakan ett par gånger den är jättegod, har använt färgad strössel istället för kokos.

    Svara

Lämna en kommentar