Äntligen är grillsäsongen här. Älskar att variera kött, kyckling och grönsaker på grillen. Även tillbehören går att variera i oändlighet. Den här krossade potatisen med vitlökssmör är ett gott tillbehör.
Två andra goda potatisrätter till grillat är stjärnpotatis och krispig parmesanpotatis.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Krossad potatis med vitlökssmör
6 personer
1,2 kg färskpotatis
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den precis är mjuk, ca 8 minuter. Under tiden som potatisen kokar, smält smöret. Skala och pressa i vitlöken. Ställ åt sidan. Häll bort vattnet från potatisen och låt den ånga av en liten stund. Häll ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med en sked, så att de plattas till något. Fördela vitlökssmöret över potatisen. Strö flingsalt och timjan över potatisen. Rosta i ugnen 30-40 minuter.
