Den här kakan är jag uppvuxen på och är en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor. Norrlandskakan som vi kallar den brukar gå snabbt åt när den kommer fram på bordet.
Följ mig på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!


Norrlandskaka
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
75 g smält margarin
Fyllning
1 äggula
50 g margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering
Siktat florsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa formen.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Tillsätt mjölken och rör ner mjölet blandat med bakpulver och kanel.
- Smält smöret och tillsätt det.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
- Gör fyllningen i en matberedare eller med en mixer. Dela kakan och bred fyllningen emellan.
- Sikta florsocker över.