Gräddig pasta- och falukorvsgratäng

Den här rätten var med i januarinumret av Yippie Härnösand. Efter jul och nyår är det skönt att återgå till husmanskost. Korv gillar många och det är billigt så då blev det en korvrätt. Förra veckan kom det fram en man i samband med dotterns handbollsträning som hade testat och tyckte gratängen var jättegod. Så roligt att han tog sig tiden att berätta det!

Följ mig på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Gräddig pasta- och falukorvsgratäng

4-5 personer
400 g valfri pasta
500 g falukorv alt. 1 pkt Hot Dogs
3 dl Oatley iMat eller annan valfri grädde
1 dl chilisås
1 riven vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
6-8 körsbärstomater
1-2 dl riven ost
Torkad oregano

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan, någon minut kortare än rekommenderat.
  3. Strimla falukorven och stek den så att den får lite yta.
  4. Blanda ihop havregrädde, chilisås, riven vitlök, salt och svartpeppar i en bunke.
  5. Blanda korven och pastan i en ugnsform. Slå över gräddblandningen. Skiva tomaterna och lägg på toppen. Strö över riven ost och torkad oregano.
  6. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  7. Servera till exempel med en råkostsallad.

Lämna en kommentar