Ugnsbakad tacolax

Tacolax på en bädd av paprika och lök. En väldigt enkel och god laxrätt som går på nolltid att göra! Funkar lika bra mitt i veckan som på helgen. Passar väldigt bra tillsammans med ris, gräddfil och en god sallad.

Följ mig på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Tacolax
Tacolax

Ugnsbakad tacolax

4 personer
600 g laxfilé utan ben
4 paprikor (gärna två röda och två gröna)
1 gul lök
1 påse tacokrydda
Salt

Tillbehör
Sallad
Ris
3 dl gräddfil

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och strimla löken.
  2. Fräs paprikan och löken i lite olja, ca 3 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg fräset i en ugnssäker form och lägg laxen ovanpå. Strö över 1/2 tsk salt och tacokryddan. 
  3. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Servera med ris, gräddfil och en god sallad.

Lämna en kommentar