Tacolax på en bädd av paprika och lök. En väldigt enkel och god laxrätt som går på nolltid att göra! Funkar lika bra mitt i veckan som på helgen. Passar väldigt bra tillsammans med ris, gräddfil och en god sallad.
Följ mig på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!


Ugnsbakad tacolax
4 personer
600 g laxfilé utan ben
4 paprikor (gärna två röda och två gröna)
1 gul lök
1 påse tacokrydda
Salt
Tillbehör
Sallad
Ris
3 dl gräddfil
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och strimla löken.
- Fräs paprikan och löken i lite olja, ca 3 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg fräset i en ugnssäker form och lägg laxen ovanpå. Strö över 1/2 tsk salt och tacokryddan.
- Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Servera med ris, gräddfil och en god sallad.