Sikfat

Har aldrig gjort ett eget sikfat, har bara smakat när mamma gjort och bjudit på. Nu fick jag chansen att köpa rökt sik av en bekant så då tog jag tillfället i akt och gjorde ett eget. Så himla gott och somrigt med färskpotatis till. Halverade receptet och gjorde ett fat till bara Stefan och mig och det räckte till och med till två matlådor. Ett hett tips om du får tag på rökt sik!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Sikfat

Sikfat

1 stort fat
2 rökta sikar
6 hårdkokta ägg
3 hg skalade räkor
1 liten burk majonnäs
2 dl vispgrädde
1 msk senap
1/2 gurka
4 tomater eller 1 ask körsbärstomater
Färsk dill

Sikfat

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rensa siken i bitar och lägg i botten på ett fat, runt eller fyrkantigt.
  2. Vispa grädden och blanda med majonnäs och senap. Bred över siken.
  3. Hacka äggen, skala räkorna och skär gurkan och tomaterna i bitar. Garnera i rader eller ringar. Avsluta med färsk dill.
  4. Servera tillsammans med färskpotatis.
Färsk dill

Lämna en kommentar