Här kommer en god förrätt som passar väldigt bra till midsommar eller någon annan sommarbjudning. Perfekt att kunna förbereda kvällen innan och bara ta fram och garnera strax före servering. Löjrommen går att byta ut mot annan rom som till exempel sik- eller tångrom.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Gräslökspannacotta med löjrom och gräslök
6 portioner
2 gelatinblad
2 dl mellangrädde (eller vanlig grädde)
2 dl rysk yoghurt (eller creme fraiche)
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl hackad gräslök
2 msk finhackad rödlök
6 tsk löjrom (ca 40–50 g)
Garnering
Liten skiva citron
Gräslöksstrån
GÖR SÅ HÄR:
- Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden.
- Krama ur vattnet från gelatinet och vispa ner i grädden med yoghurten.
- Finhacka gräslöken (spara några tunna strån) och rödlöken. Vispa ner i grädden.
- Häll upp i höga snapsglas (rör i botten med en sked så att rödlök och gräslök jämnt fördelas i glasen)
- Låt stå i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
- Garnera med löjrom, citron och gräslöksstrån.
Receptet kommer ursprungligen från 56 kilo.