Grillsäsongen är äntligen igång. Fläskkarré på bit är ofta prisvärt och något vi köper och grillar ganska ofta under en sommar. Nu senast gjorde vi den här goda potatissalladen till och tsatsiki. Alla recepten hittar du längre ner.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Rostad potatis- och majssallad
4 portioner
900 g delikatesspotatis
2 färdigkokta majskolvar
1 strimlad rödlök
2 dl oliver
1 smulad fetaost
Olivolja
Flingsalt
Ev. chiliflakes
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 205 grader varmluft. Dela potatisen i halvor och fördela ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär/tälj av majskolvarna i bitar och lägg på plåten. Ringla över olivolja, strö över flingsalt och ev. chiliflakes. Rör om och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna någon minut. Lägg i en skål och blanda ihop med rödlök, oliver och smulad fetaost.
Mammas marinad
1 dl rapsolja
1/2 dl kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR: Blanda ihop rapsolja och soja. Pressa ner vitlök och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar. Låt köttet ligga och dra i marinaden en stund, gärna nån timme.
Tsatsiki
3 dl turkisk yoghurt
1/2 grovriven gurka
1 pressad vitlök
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR: Riv gurkan till tsatsikin grovt på ett rivjärn, gärna med skalet kvar. Lägg på en tallrik och salta rikligt. Låt stå ca 10 minuter. Krama ur all vätska från gurkan. Blanda turkisk yoghurt med gurka, pressad vitlök, salt och peppar.