Lagade denna fantastiskt goda nudelwok med lövbiff i veckan. Bakpulvret gör köttet så mört. Passa på att göra dubbel sats så får du goda matlådor. Inspirationen kommer från @emiliasmatinspo.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar.
Nudelwok med lövbiff
4 portioner
Biff
400 g lövbiff
1 tsk kinesisk soja
1 msk japansk soja
1 tsk bakpulver
Sås
2 msk kinesisk soja
3 msk japansk soja
0,75 dl oystersås
3 tsk strösocker
Övrigt
250 g breda risnudlar
2 stora eller 4 små morötter
150 g vitkål
2 st vitlöksklyftor
Neutral olja
3 dl turkisk yoghurt
Sötsur sås
GÖR SÅ HÄR:
- Strimla lövbiffen. Blanda i en skål med olja, bakpulver, kinesisk och japansk soja. Låt marineras i 30 minuter. Bakpulvret gör lövbiffen mer mör och mjuk.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en liten skål. Ställ åt sidan.
- Koka upp vatten till nudlarna. Låt dem dra i 5-10 minuter eller tills de är al dente. Sila av i kallt vatten.
- Skala och skiva morötterna. Strimla vitkålen och hacka vitlöken.
- Stek lövbiffen på hög värme i olja så att den får yta. Alla bitar behöver inte vara helt genomstekta då de kommer gå klart i woken. Lägg över den stekta lövbiffen i en skål.
- Woka morot och vitkål i olja tills de mjuknar något. Vänd i vitlöken och stek lite till. Vänd sedan i biffen och nudlarna (skölj nudlarna i vatten om de klibbat ihop) med grönsakerna. Vänd till sist i såsen och blanda ihop. Woka i 3-4 minuter. Klart!
- Blanda turkisk yoghurt med sötsur sås och servera till woken.