Tacotårta med köttfärs

Här kommer en uppdatering av en storfavorit här hemma, den godaste av alla tacotårtor. Den blir så himla krämig och god och räcker oftast till lunch dagen efter. Kul med lite variation på vanlig tacos.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar.

Tacotårta

Tacotårta med köttfärs

4-6 personer
6 hg köttfärs
2 påsar tacomixkryddor
6 stora tortillas
200 g färskost (Philadelphia)
3 dl creme fraiche
1 burk medium eller hot tacosås
1 st gul lök, hackad
1 st röd paprika, hackad
Riven ost, t.ex. lagrad prästost

Tacotårta

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda Philadelphiaost, creme fraiche, tacosås, hackad paprika och hackad lök till en smet. Bryn köttfärs och tillsätt tacomixkryddor. 
  2. Smörj en form. Lägg i en tortilla och bred på smet, strö över köttfärs. Upprepa det på den andra, tredje, fjärde och femte tortillan. På den sjätte tortillan bred ut smet och riven ost så att det täcker hela.
  3. Grädda tacotårtan i 200 grader i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med sallad, tacochips och ostdipp. Hur gott som helst!

Lämna en kommentar