Det här är ett av mina mest klassiska recept och kanske också ett av de godaste. I alla fall om man frågar mina barn. En klassisk köttfärssås är svårslagen!
![Köttfärssås](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2024/01/Kottfarssas-spagetti.jpg?resize=840%2C946&ssl=1)
![Köttfärssås](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2024/01/Kottfarssas-spagetti1.jpg?resize=840%2C672&ssl=1)
Köttfärssås och spagetti
4 personer
500 g köttfärs
0,5 dl tomatpuré
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
Ca 1/2 dl vatten
Olivolja
Salt och peppar
Örtkryddor, frysta eller torkade (t.ex. basilika, timjan eller oregano)
Ev. parmesan
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka löken och fräs i olivolja.
- Lägg i färsen och stek ett par minuter.
- Tillsätt tomatpuré, riven vitlök, salt och peppar.
- Häll i de krossade tomaterna. Skölj ur burken med ca 1/2 dl vatten och späd ut köttfärssåsen. Låt puttra i 5 minuter.
- Krydda med örter, t.ex. basilika, timjan eller oregano och servera med fullkornspasta, ev. riven parmesan och en god sallad.
- Smaklig måltid!