Köttfärssås och spagetti

Det här är ett av mina mest klassiska recept och kanske också ett av de godaste. I alla fall om man frågar mina barn. En klassisk köttfärssås är svårslagen!

Köttfärssås
Köttfärssås

Köttfärssås och spagetti

4 personer
500 g köttfärs
0,5 dl tomatpuré
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
Ca 1/2 dl vatten
Olivolja
Salt och peppar
Örtkryddor, frysta eller torkade (t.ex. basilika, timjan eller oregano)
Ev. parmesan

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka löken och fräs i olivolja.
  2. Lägg i färsen och stek ett par minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré, riven vitlök, salt och peppar.
  4. Häll i de krossade tomaterna. Skölj ur burken med ca 1/2 dl vatten och späd ut köttfärssåsen. Låt puttra i 5 minuter.
  5. Krydda med örter, t.ex. basilika, timjan eller oregano och servera med fullkornspasta, ev. riven parmesan och en god sallad.
  6. Smaklig måltid!

Lämna en kommentar