Löjromspinsa

Har du testat det trendiga pizzabrödet, pinsa? En ny favorit här hemma. Brödet är fluffigt och är ett mellanting mellan pizza och foccacia. En pinsa är perfekt att dela på två till middag eller skära i mindre bitar och servera som förrätt.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Löjromspinsa
Löjromspinsa

Löjromspinsa

2 personer
1 pinsa
2 dl creme fraiche (1 dl till botten och 1 dl till topping)
1 dl Västerbottensost
1/2 mozzarella
50 g löjrom
1/2 liten rödlök
Gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Värm plåten i ugnen tills du ska grädda pinsan.
  2. Lägg pinsabrödet på ett bakplåtspapper. Bred ut ett tunt lager creme fraiche på brödet, strö över Västerbottensost och rivna bitar av mozzarellan.
  3. Finhacka rödlök och gräslök (fryst funkar också).
  4. Ta ut plåten och lägg på bakplåtspapperet med pinsan. Grädda 5-8 minuter tills osten fått fin färg.
  5. Låt svalna någon minut.
  6. Klicka på creme fraiche och löjrom. Strö över rödlök och gräslök.
  7. Dags att njuta!
Pinsa

Lämna en kommentar