Italiensk kycklinggratäng

Hemma igen efter en handbollshelg i Stockholm. Har kollat på Stella som spelat USM steg 3 för flickor 16. Västerås vann alla sina matcher och gick därmed vidare till steg 4. Riktigt roligt!

Här kommer recept på en väldigt smarrig kycklinggratäng med italienska smaker. Servera tillsammans med ugnsrostad potatis och en god sallad.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Italiensk kycklinggratäng

Italiensk kycklinggratäng

6 portioner
6 kycklingfiléer
8-10 soltorkade tomater i olja 
2 stora vitlöksklyftor 
1/2 färsk chili (går också bra med chiliflakes)
4 dl valfri grädde
1 dl crème fraiche 
2 msk kycklingfond
1 tsk oregano 
1 tsk timjan 
1 1/2 dl riven parmesan
1 stor näve färsk bladspenat 
10 körsbärstomater
Salt, svartpeppar 
Smör att steka i
Ev. 2 msk rostade pinjenötter till servering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa och dela kycklingfiléerna om de är stora. Stek filéerna runt om i olja i stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sen över i en ugnsfast form.
  3. Finhacka vitlöken och chilin. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Använd lite av oljan från de soltorkade tomaterna och fräs tillsammans med vitlöken och chilin till de mjuknar. 
  4. Häll på grädde, créme fraiche, kycklingfond, oregano, timjan och parmesan. Låt koka ihop några minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor. Vänd till sist ner spenat och körsbärstomater delade på mitten. Häll såsen över kycklingen. Toppa med lite mer riven parmesan och sen skjuts in ugnen i ca 15-20 minuter tills kycklingen är färdig och gratängen fått fin färg.
  5. Rosta ev. pinjenötter och strössla uppepå innan servering.
  6. Servera med ugnsrostad potatis och en god sallad. 

Receptet kommer från Jennys Rum & Spis.

Lämna en kommentar