Fy för kyla! Gillar inte att det blev kallt en period igen. -20 är det här just nu. Man vill ju bara kura ihop sig under en filt i soffan och vänta på att det ska bli varmare.
Har helt snöat in på sallader och rullar nu. Den här fläskfilérullen blev supergod, rekommenderas varmt! Med Schysst Käks stora kebabrullebröd blir en rulle väldigt mättande.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Fläskfilérulle med vitlökssås
4 portioner
4 mjuka stora kebabrullebröd (Schysst Käk eller liknande)
1 fläskfilé (ca 600 g)
Salt & peppar
1 tsk malen paprika
2 tsk chilisås
2 msk oxfond
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 dl creme fraiche
Sallad
Gurka
Tomater
Rödlök
Paprika
Kebabsås
3 dl turkisk yoghurt
1/2 dl Fanta
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med såsen. Rör ihop turkisk yoghurt, Fanta, tomatpuré, vitlök, cayennepeppar, salt och peppar. Låt gärna ”stå till sig” i kylskåpet medan du förbereder resten.
- Putsa fläskfilén och skär den i tunna strimlor. Bryn i het stekpanna med lite olja. Salta, peppra och krydda med malen paprika. När allt fått fin färg tillsätt chilisås, oxfond, tomatpuré och vatten och låt koka ihop ca 10-15 minuter. Tillsätt sist lite creme fraiche som får koka in ca 5 minuter så att köttet blir riktigt krämigt.
- Förbered bröden med sallad, tomat, gurka, rödlök och paprika.
- Lägg på köttet och ringla över vitlökssåsen. Sen bara att rulla ihop och käka!