Fick så mycket energi av att hälsa på Stella i Västerås förra helgen, så har hunnit med massa julförberedelser den här veckan. Fick hjälp av Milly med att klä granen i fredags och har hunnit laga och planera massa god mat. Några saker är till Yippie så det får ni se senare i veckan.
Här kommer tips på supergoda och enkla krustader med smetana och sikrom som passar väldigt bra till adventsmyset.
TIPS! Den vita och röda Lolean är sangria och finns som beställningsvara på Systembolaget.
Krustader med smetana & sikrom
8 st krustader (Zeta Cestini)
1 dl smetana
1/2 citron, skal + saft
Salt & peppar
40 g sikrom, fryst
1/2 liten rödlök, finhackad
Färsk gräslök, finhackad
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa smetana fluffigt med elvisp och blanda med rivet citronskal, citronsaft (ca 3 tsk), salt och peppar. Fyll en spritspåse med röran och spritsa i smetana i varje krustad.
- Toppa med sikrom, rödlök och gräslök. Lägg upp krustaderna på ett fint fat och servera!
Recept på färskostbollarna med bacon- och gräslöksströssel hittar du HÄR!