Kryddiga kebabspett med ugnsrostad potatis

Att det aldrig kan sluta blåsa. Det blir inte heller nån riktig värme på grund av blåsten. Men nu finns det hopp att värmen kommer till veckan, lagom till studenten. Här hemma är det fullt fokus på den med allt vad det innebär!

Här kommer tips på en maträtt att laga en blåsig helg då det inte är så kul att stå vid grillen, kryddiga kebabspett med ugnsrostad potatis.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Kebabspett

Kryddiga kebabspett med ugnsrostad potatis

3-4 portioner
400 g valfri färs
1 st finriven gul lök
1 st pressad vitlöksklyfta
2 tsk kebabkryddda
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Kebabspett

GÖR SÅ HÄR:

  1. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 250 C varmluft, gärna med grilleffekt.
  3. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och forma 8 stycken lika stora järpar.
  4. Tryck in ett spett i järparna och lägg på plåten. In i ugnen 10-12 minuter.
  5. Servera med ugnsrostad potatis, sallad och en god sås.

Receptet kommer från @matigaste på Instagram.

Lämna en kommentar