Här kommer ett fräscht korvrecept som jag la ut på bloggen redan 2011. Perfekt att variera med på en korvmåndag. Barnen brukar få pasta.
HÄR i kategorin korv kan du hitta inspiration från fler av våra korvmåndagar.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Ostgratinerad choritzo med bönsallad
4 portioner
4-6 chorizo (eller annan valfri tjock korv – jag brukar ta bratwurst till barnen)
2 gula lökar
Rapsolja
Salt och peppar
1 dl riven ost
Bönsallad
2 burkar kokta bönor à 400 g, t.ex. kidney- och stora vita bönor
3 tomater
1 paprika
2-3 nävar blandsallad
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
2 msk hackade örter (t.ex. persilja, basilika, gräslök)
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala, dela och skiva löken, stek den oljan. Smaksätt med salt och peppar. Dela chorizon på längden, lägg korvhalvorna tätt i en ugnssäker form. Lägg på lök och ost. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Häll av och skölj bönorna i ett durkslag. Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Blanda citronsaft med olivolja och örter, smaksätt med salt och peppar. Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing. Servera den ostgratinerade chorizon med bönsalladen.