Ostgratinerad choritzo med bönsallad

Här kommer ett fräscht korvrecept som jag la ut på bloggen redan 2011. Perfekt att variera med på en korvmåndag. Barnen brukar få pasta.

HÄR i kategorin korv kan du hitta inspiration från fler av våra korvmåndagar.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Ostgratinerad choritzo med bönsallad

Ostgratinerad choritzo med bönsallad

4 portioner
4-6 chorizo (eller annan valfri tjock korv – jag brukar ta bratwurst till barnen)
2 gula lökar
Rapsolja
Salt och peppar
1 dl riven ost

Bönsallad
2 burkar kokta bönor à 400 g, t.ex. kidney- och stora vita bönor
3 tomater
1 paprika
2-3 nävar blandsallad
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
2 msk hackade örter (t.ex. persilja, basilika, gräslök)

Ostgratinerad choritzo med bönsallad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, dela och skiva löken, stek den oljan. Smaksätt med salt och peppar. Dela chorizon på längden, lägg korvhalvorna tätt i en ugnssäker form. Lägg på lök och ost. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Häll av och skölj bönorna i ett durkslag. Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Blanda citronsaft med olivolja och örter, smaksätt med salt och peppar. Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing. Servera den ostgratinerade chorizon med bönsalladen.

Lämna en kommentar