Nu går det undan, det är redan början på maj. Vi har en student i år, så det är en del fix med det. Och en som går ut nian. Det känns stort och kul att få fira tillsammans med släkt och vänner.
Idag är det lillördag. Vill därför passa på att tipsa om det här receptet som var i senaste Yippie Härnösand.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Krispiga nachos med räkor
1 påse tortillachips, 185 g
1 burk tacosås, 230 g
200 g räkor
1/2 dl inlagda jalapenos
3 dl riven ost, gärna tex mex
Vitlökssås
2 dl gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
Garnering
Färsk koriander
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda vitlökssåsen.
- Bred ut tortillachips på ett ugnssäkert fat eller form. Fördela ut tacosås, hälften av räkorna, jalapenos och ost ovanpå chipsen. Gratinera i 250 grader, ca 4 minuter, tills osten smält och chipsen blivit krispiga.
- Fördela resten av räkorna ovanpå och ringla över vitlökssåsen.
- Garnera med färsk koriander (inte nödvändigt).