Här kommer ett sista minuten-tips på en söt påskefterrätt. Du gör hål i Kinderägg, tar ut leksaken och fyller med en len och god chokladmousse. Gjorde åtta stycken till skärtorsdagen. För Milly blev det julafton när hon fick åtta överraskningar på en gång 🙂
Chokladägg med fyllning av chokladmousse
6 portioner
6 stycken Kinderägg/chokladägg
100 g ljus choklad
1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
- Hacka chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad.
- Koka upp ½ dl av vispgrädden i en kastrull och smält sedan gelatinbladet i grädden. Häll nu den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
- Vispa resten av grädden (2 ½ dl) lätt.
- Vänd varsamt ihop den vispade grädden med chokladblandningen.
- Låt moussen stå i kylskåpet tills den satt sig och har en bra konsistens att spritsa, ca 1-2 timmar (går bra över natten).
- Ta bort folien från Kinderäggen och plocka ut överraskningarna. Spritsa sedan i chokladmoussen och dekorera med exempelvis godisägg.
Inspirationen kommer från Fannies fika.