Här kommer ett sista minuten-tips på en söt påskefterrätt. Du gör hål i Kinderägg, tar ut leksaken och fyller med en len och god chokladmousse. Gjorde åtta stycken till skärtorsdagen. För Milly blev det julafton när hon fick åtta överraskningar på en gång


Chokladägg med fyllning av chokladmousse
6 portioner
6 stycken Kinderägg/chokladägg
100 g ljus choklad
1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
- Hacka chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad.
- Koka upp ½ dl av vispgrädden i en kastrull och smält sedan gelatinbladet i grädden. Häll nu den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
- Vispa resten av grädden (2 ½ dl) lätt.
- Vänd varsamt ihop den vispade grädden med chokladblandningen.
- Låt moussen stå i kylskåpet tills den satt sig och har en bra konsistens att spritsa, ca 1-2 timmar (går bra över natten).
- Ta bort folien från Kinderäggen och plocka ut överraskningarna. Spritsa sedan i chokladmoussen och dekorera med exempelvis godisägg.
Inspirationen kommer från Fannies fika.
