En lite roligare variant på köttfärssås och spagetti. Ser extra inbjudande ut med fetaost på toppen. Passar vardag som helg.
Här är en annan variant på köttfärssåsgratäng med spagetti.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Köttfärssås- och pastagratäng
4-5 portioner
500 g pasta
500 g köttfärs
0,5 dl tomatpuré
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk finkrossade tomater + lite vatten
2-3 nävar riven ost
1/2 burk fetaost i kuber
Rapsolja
Salt och peppar
Färska örter, t.ex. timjan, basilika eller oregano (alternativt ta torkade)
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan. Häll av pastavattnet och fördela ut pastan i en smord, ugnsfast form.
- Gör köttfärssåsen: Finhacka löken och fräs i rapsolja. Lägg i färsen och stek ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, riven vitlök, salt och peppar. Häll i de krossade tomaterna och låt puttra i ca 5 minuter. Skölj ur burken med lite vatten och späd ut köttfärssåsen något. Krydda med salt, peppar och örter.
- Häll köttfärssåsen över pastan och blanda runt.
- Strö över riven ost och fetaost. Gratinera i ugnen på 205 g varmluft tills osten smält, ca 5-10 minuter.
- Servera med en god pizzasallad.