I samarbete med Smakbox och Barilla har jag fått testa deras pastanyhet Al Bronzo. Mixtrade lite i köket och gjorde denna pasta till middag. Supergod och enkel. Nu gjorde jag den här vegetarisk, men det skulle även vara gott med lite knaperstekt bacon uppe på.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Pasta pesto med vispad ricotta
4 portioner
400 g Barilla Al Bronzo Linguine
1/2 dl pastavatten
1 burk Barilla Pesto Rosso
125 g ricotta
3 msk parmesanost
1/2 citron, zest
Några droppar citronsaft
Salt
Vitlökspeppar
Tillbehör
Riven parmesan
Citronzest
Ugnsbakade tomatklyftor
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1/2-1 dl av pastavattnet.
- Vispa ricotta med riven parmesanost, citronzest och några droppar citronsaft. Smaka av med salt och vitlökspeppar.
- Vänd ner pastan i peston. Häll i 1/2 dl pastavatten och rör om. Ta mer pastavatten vid behov.
- Lägg upp pastan och toppa med några klickar vispad ricotta, riven parmesanost och citronzest!