Nerräkningen har börjat till midsommar. Bara två dagar kvar nu. Ser ut som att det ska vara fint väder, håller tummarna att det verkligen blir så. Det vore ju fantastiskt. Ifjol var det fint väder, men något år har vi suttit med täckjacka på.
Det här receptet finns med i juninumret av Yippie. Himmelens god och enkel att göra. Servera med ett chipsfat eller goda kex.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Laxröra i portionsglas
4 portioner
150 g kallrökt lax
1 knippe färsk gräslök
1/2 liten rödlök
2 dl Smetana
1 msk citronsaft
2 msk röd rom
Ev. några msk turkisk yoghurt
Salt och svartpeppar
Garnering
Färsk dill
Sparris
GÖR SÅ HÄR:
- Skär laxen i små bitar och lägg i en bunke,
- Finhacka gräslök och rödlök och blanda ner i bunken. Tillsätt Smetana, citronsaft, rom, salt och peppar. Blanda eventuellt ut med lite turkisk yoghurt om röran blir för tjock.
- Fördela röran i portionsglas och låt stå svalt fram till servering.
- Garnera med sparris och färsk dill.
- Servera tillsammans med chips eller goda kex.