Krämig tacopasta

Inser att det blivit många rätter med tacosmak på sistone, men det är ju så gott. Det här är en omtyckt pastarätt med färs, där du kokar pastan direkt i såsen. Den behöver alltså inte förkokas! Perfekt för hungriga magar!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Tacopasta

Krämig tacopasta

5-6 portioner
400 g pasta, farfalle (jag brukar köpa fullkorn)
500 valfri färs (kött- eller vegofärs)
1 gul lök
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
150 g riven ost
Ca 6-7 dl vatten
Olja till stekning
Salt & peppar

Garnering
Färsk koriander eller persilja

Tacopasta

GÖR SÅ HÄR: 

  1. Hacka löken i tärningar och stek i olja i en gjutjärnsgryta.
  2. Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossade tomater, tomtpuré och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt såsen putta under lock i ca 20-30 min.
  3. Häll i pastan och sänk värmen, lägg ett lock på grytan och låt sjuda långsamt tills pastan mjuknar. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda ut med lite mer vatten.
  4. När pastan har mjuknat vänder du i den rivna osten.
  5. Toppa med finhackad koriander eller persilja och servera med en sallad.

Lämna en kommentar