Inser att det blivit många rätter med tacosmak på sistone, men det är ju så gott. Det här är en omtyckt pastarätt med färs, där du kokar pastan direkt i såsen. Den behöver alltså inte förkokas! Perfekt för hungriga magar!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Krämig tacopasta
5-6 portioner
400 g pasta, farfalle (jag brukar köpa fullkorn)
500 valfri färs (kött- eller vegofärs)
1 gul lök
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
150 g riven ost
Ca 6-7 dl vatten
Olja till stekning
Salt & peppar
Garnering
Färsk koriander eller persilja
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka löken i tärningar och stek i olja i en gjutjärnsgryta.
- Vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossade tomater, tomtpuré och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt såsen putta under lock i ca 20-30 min.
- Häll i pastan och sänk värmen, lägg ett lock på grytan och låt sjuda långsamt tills pastan mjuknar. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda ut med lite mer vatten.
- När pastan har mjuknat vänder du i den rivna osten.
- Toppa med finhackad koriander eller persilja och servera med en sallad.