Laxsida är en poppisrätt i vår familj. Sexåringen älskar lax och äter gärna tre portioner. Välj rotfrukter och grönsaker efter vad du har hemma, t.ex. potatis, betor, sparris eller morötter. Det blir massor med mat, perfekt att bjuda på i påsk.
Fick bland annat blomsterströssel i present av kollegorna när jag blev avtackad på jobbet. Tyckte det blev väldigt fint att strössla över. Annars funkar det lika bra med färska kryddor.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Laxsida på plåt
6 portioner
Ca 1,5 kg laxsida
Dillkrydda
Citronpeppar
Flingsalt
Olivolja
1,5 kg potatis
Garnering
Blomsterströssel alt. färska kryddor
Hjortronsås
2 dl turkisk yoghurt
1 dl lättmajonnäs
4-5 msk hjortronsylt
Vitpeppar
Salt
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg laxen diagonalt på en bakplåtspappersklädd plåt. Krydda med dillkrydda, citronpeppar och flingsalt.
- Skär potatisen i klyftor och grönsakerna i lagoma bitar. Lägg runt laxen och salta lite lätt. Ringla olja över allting.
- In med en plåten i ugnen på 200° varmluft i ca 20-30 minuter.
- Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Fisken är klar om köttet delar sig när du petar på det. Garnera med blomsterströssel eller färska kryddor.
- Ställ fram på bordet och servera med sallad och sås.