Det här är en vardagsräddare här hemma. Perfekt innan familjens träningar eller om du bara vill laga något snabbt. Har även en annan god carbonara med bacon och sparris HÄR. Passande när det snart är sparrissäsong!!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Spagetti carbonara
4 portioner
Fullkornsspagetti (4 portioner)
1 gul lök
Rapsolja
2 dl havregrädde
200-300 g rökt skinka
50 g parmesanost
2 ägg
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan al dente, kom ihåg att spara lite av pastavattnet till såsen.
- Strimla skinkan.
- Hacka löken och fräs i lite rapsolja. Tillsätt havregrädde och sänk värmen till minimum.
- Riv parmesanosten fint och blanda i en skål tillsammans med äggen. Salta och peppra.
- Blanda den färdigkokta pastan med äggblandningen, skinkan och tillsätt grädd- och lökkoket. Rör ordentligt så att osten smälter och ägget koagulerar av den heta pastan. Späd eventuellt ut med lite pastavatten för att få såsen extra krämig. Toppa med mer parmesan.
- Servera med en god sallad.