Spagetti carbonara med sparris

Hjälp vilken vecka! Tyckte i början av veckan att det kändes bra, men idag och igår har det varit logistik in på minuten för att hinna med diverse avslutningar och aktiviteter.

Skördade en första omgång sparris förra helgen. Blev inspirerad från Instagram att blanda ner sparris i pasta carbonaran, så så fick det bli. Riktigt gott!!

Spagetti carbonara med sparris

4 portioner
Fullkornspasta (4 portioner)
1 gul lök
Rapsolja
2 dl havregrädde
2 pkt bacon i strimlor eller 300 g rökt skinka
1 knippe sparris
50 g parmesanost
2 ägg
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan al dente, kom ihåg att spara lite av pastavattnet till såsen.
  2. Skär baconet strimlor, stek krispigt och ställ åt sidan. Går också bra att steka det i mikron. Alternativt strimla skinkan.
  3. Bryt av den nedre delen på sparrisen, dela i 3-4 delar och stek snabbt i rapsolja. Ställ åt sidan. 
  4. Hacka löken och fräs i lite rapsolja. Tillsätt havregrädde och sänk värmen till minimum.
  5. Riv parmesanosten fint och blanda i en skål tillsammans med äggen. Salta och peppra.
  6. Blanda den färdigkokta pastan med äggblandningen, baconet/skinkan och tillsätt grädd- och lökkoket. Rör ordentligt så att osten smälter och ägget koagulerar av den heta pastan. Späd eventuellt ut med lite pastavatten för att få såsen extra krämig. Toppa med sparrisen och mer parmesan.
  7. Servera med en god sallad.

Lämna en kommentar