Alltså vilken hit detta blev! Plåtmat är ju väldigt smidigt och det ger så mycket mat. Den här woken behöver du ingen wokpanna till utan du lagar den direkt på plåten. Minska ner på srirachan om du har barn som är känsliga för stark mat.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Kycklingwok på plåt
6-8 portioner
GRÖNSAKER
3-4 st broccoli på stam
400 g blomkål
2 st paprikor röda
4 st morötter
2 st vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
KYCKLING
1 kg kycklingfilé
4 msk japansk soja
2 tsk bakpulver
SÅSEN
5 msk japansk soja
4 msk oystersås eller mushroom sauce
4 msk kinesisk soja
4 msk ljus sirap
2 msk pressad lime
4 msk rapsolja
3-4 tsk Sriracha
2 st vitlöksklyftor
TILLBEHÖR
400-500 g äggnudlar eller andra nudlar
Sweet chilisås
Soja
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 220 grader. Strimla och dela alla grönsaker. Sprid ut dem på en plåt och ringla över olja och pressa över vitlök.
- Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Blanda med 4 msk japansk soja och 2 tsk bakpulver. Fördela över plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Medan grönsakerna tillagas i ugnen blanda ihop såsen i en skål och koka nudlarna.
- Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda ner nudlarna direkt på plåten. Häll över såsen och blanda ihop.
- Servera med mer soja eller sweet chilisås.
Receptet hittade jag hos Emimiil.